veel gestelde vragen

kikker vector
kaketoe vector
krab vector

Niet iedereen is gelijk een verfexpert. Om je alvast op weg te helpen, hebben we onze tips en de meest gestelde vragen op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

duurzaamheid

Mommy Paint is gemaakt met veelal natuurlijke en plantaardige grondstoffen. Daarnaast is Mommy Paint geproduceerd op zonne-energie. Ook de verpakkingen en materialen die Mommy Paint gebruikt zijn de meest duurzame oplossingen die we tot nu toe gevonden hebben. Mocht je een idee hebben hoe we Mommy Paint nog duurzamer kunnen maken, horen we het graag!

Veel reguliere verf is gebaseerd op een bindmiddel dat gemaakt wordt van fossiele grondstoffen. Ook watergedragen verf wordt vrijwel altijd gemaakt met fossiele grondstoffen. Mommy Paint wordt gemaakt met een plantaardig bindmiddel. Doordat dit plantaardige bindmiddel gebruikt wordt zit er in Mommy Paint CO2 opgeslagen die recent door planten uit de atmosfeer onttrokken is en daarbij dus bijdraagt aan het verlagen van het globale CO2 niveau. Daarnaast wordt Mommy Paint geproduceerd op zonne-energie en bevat het geen meetbare concentraties Vluchtige Organische Stoffen (VOS) of andere schadelijke stoffen. Bekijk voor meer informatie onze product sheets. Deze zijn te vinden op onze product pagina.

Nee, iedereen kan direct met onze verf aan de slag. Onze duurzame verf kan namelijk op dezelfde manier verwerkt worden als reguliere verf op waterbasis. Je hoeft onze verf dus niet te verdunnen of een duurzame verf fluisteraar te zijn om een goed resultaat te krijgen.

Daar kunnen we kort en bondig JA op zeggen. Eerlijkheid gebied wel te zeggen dat de meeste verven dit zijn, maar Mommy Paint dus ook. Onze verf onderscheidt zich voornamelijk door het gebruik van plantaardig materiaal als vervanger van fossiel materiaal. In prestatie gelijkwaardig met de professionele merken en in het gebruik wat ons betreft nog iets beter, geen schadelijke dampen in huis bijvoorbeeld.

De belangrijkste reden is natuurlijk dat watergedragen verf milieuvriendelijker is en weinig geurhinder geeft. Maar er zijn meer voordelen. Watergedragen verf is meer uv-bestendig en behoudt daardoor beter zijn kleur en glans (bij buitentoepassingen). Daarnaast vergeelt watergedragen verf niet. Borstels en rollen kunnen achteraf met water worden gereinigd. En watergedragen verf droogt snel, waardoor de geverfde ruimten snel in gebruik genomen kunnen worden.

Het EU Ecolabel is het Europese milieukeurmerk voor non-food producten en diensten, met als doel om duurzamere productie en consumptie te stimuleren. Het keurmerk is erkend door alle landen van de Europese Unie en door Noorwegen, Liechtenstein en IJsland. Producten en diensten met het EU Ecolabel zijn geproduceerd met een lagere milieubelasting van: Grondstoffen, energie, water, schadelijke stoffen, afval en verpakking.

Ook bij het verpakken van onze producten kijken wij naar een zo klein mogelijke impact op het milieu. Het blik is 100% recyclebaar en onze Mommy Paintblikken worden verpakt en beschermd met plastic zakjes gevuld met lucht. Dit oogt minder duurzaam, maar heeft een 9x zo lage impact als wanneer dit met papier gebeurt.

kleur

Mommy Paint is alleen leverbaar in de 20 door ons voorgeselecteerde kleuren. Wil je je baby- of kinderkamer schilderen met duurzame plantaardige verf in een andere kleur? Dan kun je bij ons moedermerk fairf bijna iedere kleur bestellen. Uiteraard gewoon gemaakt uit dezelfde verf en pigmenten als de Mommy Paint kleuren.

Omdat ieder beeldscherm anders is maken wij onze kleursamples met echte verf. Ga dus nooit uit van de kleur van je computerscherm en voorkom teleurstellingen door onze kleurenfolder te bestellen. De kleur van de staaltjes komt overeen met de kleur verf die je bij ons kan bestellen.

bestellen & leveren

Dit is uiteraard afhankelijk van het soort verf wat je wil gebruiken, de ondergrond en je eigen skills. Per product staat er beschreven wat het rendement van de verf is. 

Of je het rendement gaat halen is afhankelijk van de staat en afwerking van je muren. Heb je bijvoorbeeld ruw stucwerk, dan zal je minder vierkante meters kunnen doen. Het grootste effect op het verbruik heeft de mate van zuiging van je muren. Zijn ze bijvoorbeeld nog nooit geschilderd, dan zal de muur de 1e, 2e en soms zelfs 3e laag verf als het ware opzuigen waardoor je geen mooi resultaat krijgt.

Om te testen of je muren zullen zuigen kan je een natte spons op je muur houden. Als het water in de muur trekt dien je voorstrijk te gebruiken en adviseren we vervolgens twee lagen verf. Als je het water direct met een doek weer kan afdrogen dan heb je een niet zuigende ondergrond en kan je waarschijnlijk met 1 laag het gewenste resultaat behalen.

Dan is het ook nog van belang hoe groot het verschil in kleur is dat je wilt bereiken, lichte kleuren over lichte kleuren gaat vaak in 1 laag, grotere verschillen hebben sowieso 2 lagen nodig.

Mommy Paint wordt geleverd door Verf.nl. Deze webshop partner weet alles over verf, levert snel en heeft een goed bereikbare klantenservice. De optimale service die wij onze klant willen bieden!

Zij leveren 6 dagen per week in heel Nederland. Bestellingen boven de 50 euro worden gratis verzonden. Voor 23:00 uur besteld, wordt dezelfde werkdag nog verstuurd. Na een bestelling ontvang je altijd een bevestigingsmail. Deze mail kan in je spam box belanden. In deze mail vind je ook een  track & trace, zodat je je bestelling kan volgen.

Verf.nl levert ook in Duitsland en België. De bezorgtijden zijn dan uiteraard een paar dagen langer.

Uiteraard kan het gebeurden dat er overmacht is waardoor je pakketje een dagje later komt. Wij doen ons uiterste best om je te informeren. Neem altijd eerst contact op met de klantenservice van Verf.nl die voor ons zorgt dat jij je bestelling ontvangt, voordat je contact met ons opneemt. Klantenservice Verf.nl: 072 – 5323331.

Mommy Paint wordt pas op kleur gemaakt als jij je bestelling plaatst. Het voordeel is dat we zo geen grote voorraden hoeven aan te leggen wat niet zo duurzaam is. Aankopen kunnen dan ook niet geretourneerd worden. Dit komt ook omdat wij de kleur niet nog een keer kunnen verkopen en daarnaast niet weten in wat voor temperatuur de verf heeft gestaan.

Heb je toch een pot over en zoek je daar een goede bestemming voor? Denk eens aan goede doelen zoals de voedselbank, stichtingen, scholen of zorginstellingen. Over het algemeen zijn zij altijd blij met een donatie waarmee ze kleur kunnen geven!

Onze kleurfolder wordt bezorgd met de postbode, dit proces duurt gemiddeld 1-2 werkdagen. Nu kan het zo zijn dat de postbode tegenwind heeft of dat wij de folder niet meer voor 17:00 uur op de post hebben kunnen doen. Heb je na 4 werkdagen de kleurenfolder nog steeds niet binnen? Stuur ons even een mailtje, dan gaan wij op onderzoek uit.

verftips

Op de pagina inspiratie vind je al een aantal verftips voor specifieke klussen. Wij hebben onze algemene tips voor ‘professioneel geklieder’ op een rijtje gezet voor zowel het verven van muren als houtwerk. Lees deze goed voor een mooi resultaat.

  • verftips voor muurverf
  • verftips voor lakverf

Zorg tijdens het schilderen voor een tocht- en windvrije omgeving. Bij te veel tocht droogt de verf te snel, wat het verwerken bemoeilijkt. Verluchten kan je het best doen na de schilderwerken om het drogen van de aangebrachte verflaag te stimuleren.

Ook regen of veel vochtigheid in de lucht kan roet in het eten gooien.  Ook binnen kan het vochtgehalte in deze omstandigheden veel te hoog zijn. Bij een (ondergrond)temperatuur lager dan 5 °C droogt watergedragen verf helemaal niet meer. Stijgt de temperatuur boven de 20 °C, dan verloopt de droging steeds sneller en wordt verwerking van de verf moeilijker. Daarom is schilderen in de volle zon geen goed idee!

Wat je ook gaat schilderen, zorg ervoor dat je ondergrond vast, droog en schoon is!

Verwijder alle loszittende delen in de ondergrond, zoals loszittende voegen, stukken pleister, maar ook afbladderende of slecht hechtende verf.

Vocht is een van de hoofdoorzaken van afbladderende verf. Nieuwe ondergronden, zoals metselwerk of stuc, bevatten zeer veel vocht en moeten voldoende lang uitdrogen. Ze zijn voldoende droog als ze een vochtigheidspercentage van lager dan 30% hebben (hout is pas voldoende droog bij een vochtigheidspercentage van lager dan 13%). Het vochtigheidspercentage van de ondergrond kan worden gemeten met een vochtigheidsmeter. Te vochtige muren schilderen levert geen duurzaam resultaat op.

De ondergrond die je gaat schilderen, moet vrij zijn van stof, vuil, vet (bijvoorbeeld in een keuken) en andere onzuiverheden. Reinig vervuilde ondergronden vooraf met aangepaste producten. Een tip: aromatisch vrije terpentine is een zeer goede ontvetter!

Dit heeft in principe niet met het deel waterbasis te maken. Het water wat in de verf zit, dampt namelijk tijdens het drogen uit de verflaag. Dit heeft voornamelijk met de schrobvastheidsklasse te maken en dus met de kwaliteit van de verf. Onze extra matte muurverf heeft schrobvastheidsklasse 1 wat de hoogste klasse is. Deze is dus goed schoon te maken. Na het schilderen duurt het wel 2 tot 4 weken voor de schrobvastheid en daarmee dus de reinigbaarheid is bereikt.

Geen paniek, Mommy Paint is goed reinigbaar en dus goed schoon te maken. De veeg zie je goed omdat de verf (vaak een donkere kleur) extra mat is en dat door het aanraken van de muur deze matte structuur dicht wordt gewreven.

Pak een vochtige doek die niet te veel pluist. Poets de plek waar de veeg zit en je zal zien dat deze zal verdwijnen. Het maakt niet uit dat er wat natte vegen op de muur komen, deze trekken door het verdampen van het vocht vanzelf weg. Op je vochtige doek kan wat gekleurd pigment achterblijven, geen paniek dit hoort er nu eenmaal bij. Je hoeft niet bang te zijn dat je de kleur van je muur afpoetst. Onze verf heeft namelijk de hoogste schrobvastheid klasse 1.

Let op! Mommy Paint moet na het aanbrengen altijd minimaal 2 weken uitharden voordat de schrobvastheid klasse wordt bereikt.

Staat jouw vraag er niet tussen? Dat kan natuurlijk gebeuren, maar dat betekent niet dat we je niet kunnen helpen. Vul het contactformulier in of stuur een mailtje naar info@mommypaint.nl. We proberen je vraag binnen 1 werkdag te beantwoorden.

kikker vector