kindvriendelijk schilderen met plantaardige verf

Voor onze verf maken we gebruik van een binder van plantaardig materiaal. Hiermee vervangen we de traditionele binder die gemaakt wordt van fossiele grondstoffen. Daarnaast is Mommy Paint op waterbasis en bevat geen gevaarlijke oplosmiddelen of schadelijke stoffen. Een verf die verantwoord te gebruiken is voor jou, het kindje in je buik & je omgeving. Dit merk je direct als je een blik Mommy Paint opent, de verf is namelijk nagenoeg geurloos. Je levert ook niet in op kwaliteit, de verf is namelijk uitvoerig getest en bekroond met meerdere certificaten. Om daadwerkelijk impact te maken mag een duurzaam product niet onderdoen voor een regulier product. Kortom, schilderen zoals je gewend bent, maar dan zorgeloos en met minder impact op het milieu.

verpakking

Ook bij het verpakken van onze producten kijken wij naar een zo klein mogelijke impact op het milieu. Het blik is 100% recyclebaar en onze Mommy Paint blikken worden verpakt en beschermd met plastic zakjes gevuld met lucht. Dit oogt minder duurzaam, maar heeft een 9x zo lage impact als wanneer dit met papier gebeurt.

zwanger en schilderen

Als je zwanger bent, wil je toch het beste voor jezelf en je ongeboren kindje. Mommy Paint is op waterbasis en bevat geen gevaarlijke oplosmiddelen of schadelijke stoffen. De verf is dus veilig te gebruiken, ook tijdens je zwangerschap. En om zeker te weten dat het ook niet schadelijk is voor kleine kinderen die in aanraking komen met de geverfde meubels of speelgoed hebben wij dit uitgebreid laten testen. Uit deze test is gebleken dat de Mommy Paint multiprimer en lakverf veilig zijn voor verantwoord gebruik op kinderspeelgoed en meubels. Daarnaast is de verf nagenoeg geurloos en ook dat is prettig, want het irriteert je luchtwegen niet en je ruikt de verflucht daarna dus niet dagenlang in je huis.

duurzame productie

Mommy Paint biedt kindvriendelijke verven die ook nog eens CO2-neutraal worden geproduceerd in Nederland in de fabriek van Baril Coatings. Deze fabriek draait op zelf opgewekte stroom door zonnepanelen. Daarnaast maken we alleen maar gebruik van recyclebare blikken en is zelfs de wrappingfolie die wij gebruiken recyclebaar. Mommy Paint verf levert niet alleen een optimale prestatie, het is gemaakt van natuurlijke grondstoffen, emissiearm (zeer lage uitstoot in de leefomgeving) en met zo min mogelijk oplosmiddelen. Zorgeloos verven dus in 20 trendy kleuren!

ijsbeer
schildpad
krokodil

certificaten en testen

Onze producten zijn uitgebreid getest en gecertificeerd door verschillende toonaangevende instanties op het gebied van duurzaamheid, kwaliteit en impact op het milieu. Je kunt er zeker van zijn dat er geen schadelijke stoffen vrijkomen tijdens en na het schilderen. Verantwoord dus in gebruik, ook tijdens je zwangerschap. Maar kwaliteit en verwerkbaarheid vinden wij ook heel belangrijk. Daarom zijn de Mommy Paint producten ook uitgebreid getest door professionals. Uit de testresultaten blijkt dat door de perfecte droging, langdurige bescherming, prettige verwerking en de uitstekende dekking minder verf nodig is. Kiezen tussen duurzaam, prijs of kwaliteit is dus niet nodig!

EU Ecolabel

kindvriendelijk label

EN 71-3 Safety
for Toys

eurofins emissiearm label

Eurofins Emissie Label

baril plantbased product

Baril Plantbased product

kikker vector
kikker vector