eenvoudig een junglekamer maken

‘Olifantje in het bos, laat je mama toch niet los’. Veel kinderliedjes en -verhaaltjes spelen zich af in het bos of in de jungle. Een geweldige plek voor kinderen waar veel fantasierijke avonturen beginnen. Als je op zoek bent naar ideeën voor een kinderkamer vormt het bos of de jungle dan ook een goede inspiratiebron. Maar hoe maak je een junglekamer?

kindvriendelijk

Als je een junglekamer wil maken, dan begin je bij het schilderen van de muren in de basiskleur van het bos: groen. Hier bij Mommy Paint houden we het graag simpel. Het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn om een kamer om te toveren tot een paradijs voor je kind. Met een goede muurverf in een leuk kleurtje ben je zo al een heel eind op de goede weg.

Als je kiest voor de muurverf van Mommy Paint, kies je voor een kindvriendelijke muurverf. Mommy Paint heeft een aantal voordelen. Zo kun je snel de meubels weer terugplaatsen want de verf is snel droog. En zelfs als je zwanger bent en wilt verven, kun je dat zorgeloos doen. De verf ruik je bijna niet, dus heb je geen last van een verflucht die lang blijft hangen.

groene basis

Groen is een perfecte basis voor een kinderkamer, want groen is een rustgevende kleur. Wat zal je kleintje lekker slapen. Kies je ervoor om de muren van de kinderkamer wat donkerder te schilderen, bijvoorbeeld Schildpad of Krokodil, dan geef je de kamer meer een geborgen sfeer. Maar je kunt binnen het jungle thema er ook voor kiezen om de muren in de kinderkamer juist een frisse groene kleur te geven zoals Sprinkhaan. Deze frisse tint springt van je muur. Daar word je meteen heel vrolijk van.

plantaardige verf

Mommy Paint zelf heeft ook een groene basis. De verf wordt gemaakt van plantaardige grondstoffen in een fabriek die draait op zelfopgewekte stroom (door zonnenpanelen). Mommy Paint is bedoeld voor iedereen die bewust omgaat met de leefomgeving en graag zuinig omspringt met de grondstoffen die moeder aarde ons biedt. Dus als je de kinderkamer groen verft met Mommy Paint schilder je ook echt groen!

dieren toevoegen

De kleuren van Mommy Paint hebben allemaal dierennamen en een eigen karakter gekregen. Zo kun je ook bedenken welke dieren je wilt toevoegen die passen bij de eigenschappen van je kind. Bijvoorbeeld een moedige tijger, een sterke olifant of een nieuwsgierige aap.

Een junglekamer is natuurlijk niets zonder dieren. Je kunt ze op verschillende manieren toevoegen: knuffeldieren als accessoires, muurstickers, dierenposters of met behulp van een sjabloon op de muur verven. Lees hier meer over muurschilderingen.

Op de website van Mommy Paint vind je nog meer tips en inspiratie. Zorgeloos de kinderkamer schilderen begint natuurlijk bij Mommy Paint.

krab vector
kikker vector