babykamer in strandthema

Op een strand gebeurt eigenlijk best veel en toch is er maar weinig zo rustgevend als het strand. Precies daarom is het een goed idee om de babykamer in strandthema te verven en te stijlen. Zo fijn als je kindje helemaal tot rust komt en goed inslaapt op de eigen kamer. Maar hoe pak je dat aan?

hoe maak je een babykamer in strandthema?

Een goed begin is het halve werk. En als je een kamer op gaat knappen, begin je meestal met het schilderwerk. Met de verf van Mommy Paint kies je voor duurzame en kwalitatieve verf, waarmee je onbezorgd de babykamer in strandthema kunt schilderen. Met deze 3 tips maak je er iets moois van:

1. kleur met kindvriendelijke verf

Het strand is kleurrijk, maar heeft een paar herkenbare basiskleuren. Zoals blauw, wit en beige (zandkleuren). Voor een rustige babykamer in strandthema maak je de basis licht. Witte meubels, de vloer in een lichte houtkleur en voor de muren een mooi accent van blauw. Met blauw kun je verschillende sferen neerzetten. Voor een vrolijk blauw accent kies je voor Mommy Paints kleur Pauw, voor een diepzee-sfeer kies je voor de kleur Walvis. Zo geef je kleur aan de babykamer met kindvriendelijke verf. Want de verf van Mommy Paint wordt gemaakt met plantaardige grondstoffen en er blijft geen verflucht hangen.

2. vormen op de muur

Op en langs het strand vind je ronde en golvende vormen. Dus bij een kinderkamer in strandthema mag dit niet ontbreken. Denk bijvoorbeeld aan golven, waterdruppels of zeedieren als vormen op de muur. Zeedieren spreken tot de verbeelding, ook bij Mommy Paint. We hebben er een aantal kleuren naar vernoemd, zoals de kleuren Krab en Walvis.

 

Maar zulke figuren uit de losse pols op de muur verven is niet voor iedereen weggelegd. Een simpele manier om deze vormen mooi op de muur van de babykamer te krijgen is door middel van sjablonen. Dat kan heel simpel. Print het patroon op een A4’tje, gebruik een plastic insteekhoesje/-mapje om het sjabloon uit te knippen, plak dit op de muur, verf er overheen en je hebt heel snel mooie figuren op de muur.

3. aankleden met accessoires

De oude dekenkist van je oma, bijvoorbeeld, kun je perfect gebruiken om speelgoed in op te bergen. Geef het een leuk kleurtje met Mommy Paint, bijvoorbeeld Flamingo of Krokodil en je hebt een mooi accessoire. Een middagje strandjutten op het strand kan ook leuke items opleveren. Typische dingen die je op het strand vindt zoals schelpen, netten en stukken hout kleden de kamer aan als accessoires. En met de kindvriendelijke verf van Mommy Paint geef je de accessoires de kleur die je wilt.

 

Om de kinderkamer helemaal de sfeer van het strand te laten uitademen heb je dus een paar goed geplaatste accessoires nodig. Je hebt niet veel nodig en nieuw kopen hoeft ook niet. Het is juist leuk om items een tweede leven te geven in een kinderkamer. Dat geeft karakter aan de babykamer en je bent duurzaam bezig.

krab vector
kikker vector